Food 4 Futurek Agustin Markaide omendu du bere ibilbide profesionalagatik
Azken berriak
AZTIk lehen aldiz markatu du marrazo muturluze bat Bizkaiko golkoan, hura kontserbatzen lagunduko duen proiektu baten esparruan
AZTIk Ingurumenaren Iraunkortasunaren eta Defentsaren Saria jaso du Ramón Rubial XVII. Sarietan
Oarsoaldea etorkizun urdinago baterantz doa, Ekonomia Urdinaren Poloaren jardunaldi tekniko berri bat eginez
- Nazioarteko ekitaldi teknologikoak Eroskiko presidentea nabarmendu du, banaketan nazioarteko erreferentzia-eredu bat eraiki duelako, bazkideekiko, bezeroekiko eta langileekiko konpromisoan oinarrituta, eta, gainera, gizartean integratzen delako, ongizate ekonomikoa eta soziala hazteko gizarte-inpaktua sortuz
- Saria Bilboko Guggenheim museoan egin diren Food Tech Innovation Awards 2022 sarien bigarren edizioaren baitan eman da
Bilbo, 2022ko maiatzaren 19a – Food 4 Future- Expo FoodTech 2022, AZTIk eta Nebextek elikagaien sektoreko balio-kate osoko profesionalentzat antolatutako ekitaldi teknologikoak, gaur arte Bilboko BECen egiten denak, Agustin Markaide Eroskiko presidentearen ibilbide profesionala aitortu du, 2022ko Food Tech Innovation Awards sarien bigarren edizioaren esparruan.
Ekitaldian Bittor Oroz izan da, Eusko Jaurlaritzako Nekazaritzako, Arrantzako eta Elikagai Politikako sailburuordea eta AZTIko presidentea, eta Markaide saritu du bere lan-ibilbide eredugarriagatik, batez ere Eroskiko lehendakaritza hartu zuenetik. Orozek azpimarratu duenez, “Agustín Markaidek nazioarteko erreferentzia-eredu bat eraiki du banaketan, bazkide, bezero eta langileekiko konpromisoan oinarrituta, eta, gainera, gizartean integratzen da, ongizate ekonomiko eta sozialaren hazkundeko gizarte-inpaktua sortuz.”
Sari honekin, “arlo guztietako kudeaketa bikainari balioa eman nahi diogu, kooperatibaren finantza-egoera iraunkortasunerako eta etorkizuneko garapenerako saneamendu eta kaudimen egoera batera bideratuz” esan du Orozek.
Era berean, Bittor Orozek azpimarratu du: “Markaideren kudeaketak ekoizleei eta markei egin dien ekarpena, batez ere tokiko markei, eta horrekin balio-kate osoa elikadura osoago baterantz eraldatzen lagundu du, kontsumitzaileek gero eta gehiago eskatzen dituzten balioekin bat etorriz.”
Gainera, “ekimen berritzaileen bidez pertsona guztiek dieta osasuntsuago eta jasangarriago bat jarraitu ahal izatea demokratizatzeko hartutako konpromisoaren aintzatespena da, besteak beste, banaketa osoarentzat erreferentzia bihurtu den elikadura-eskola” gehitu du sailburuordeak.
En el acto se le ha hecho entrega de un cheque por valor de 10.000 euros que Marcaide ha decidido destinar a la ONG Mundukide, con la que Eroski y las cooperativas de Mondragón “tenemos mucha conexión y está haciendo un trabajo encomiable en unos cuantos países” según ha destacado Markaide.
Agustin Markaidek eskerrak eman dizkie aintzatespenagatik hasieratik enpresarekin eta partekatzen duten proiektuarekin inplikatu diren langile guztiei eskaini die arrakasta kooperatiboa. Presidenteak elikagaien sektoreak bizi duen eraldaketan ere jarri du arreta, eta adierazi du: “kontsumitzaileek eskatzen digutenera egokitzeko kate-maila bakoitzari erreparatu behar diogu, elikadura osasungarriagoa eta iraunkorragoa bilatuz.”
Ekitaldian, Markaidek Mundukide GKEra bideratzea erabaki duen 10.000 euroko txeke bat eman zaio. “Eroskik eta Arrasateko kooperatibek lotura handia dugu GKEarekin, eta lan goresgarria egiten ari da herrialde batzuetan.”
Agustín Markaide
Agustín Markaide (Arrasate, 1957) Zuzenbidean eta Enpresa Zientzietan lizentziaduna da Deustuko Merkataritza Unibertsitatean, eta bere ibilbide profesionalaren zatirik handiena Eroskin egin du. 2011n hartu zuen lehendakaritza, krisi ekonomikoaren ondorioz bat-batean amaitu zen hedapen-garaiaren ondoren finantzarioki konplexua izan zen une batean.