Gastronomia jasangarria: Jatetxe-sektoreko ingurumen- eta gizarte- eta ekonomia-arloko jardunbide egokien gida
AZTIk eta Basque Know How Fundazioak garatutako “Gastronomia jasangarria” ziurtagiriak hainbat tresna jartzen ditu sektorearen eskura, garapen jasangarriaren printzipio horiek txertatzen erraztuko dutenak eta horien ezarpena balioetsiko dutenak eta negozioak denboran jasangarriak izaten lagunduko dutenak.
Ziurtagiri honek aukera ematen du iraunkortasun-irizpideak integratzeko bai erabaki estrategikoetan, bai eguneroko eragiketetan, gastronomian ingurumen-inpaktua murrizten lagunduz eta epe luzeko negozioen bideragarritasuna ziurtatuz.
Jatetxe jasangarrietarako ingurumen- eta gizarte-arloko jardunbide egokien gidak funtsezko hiru helburu ditu:
- Balio erantsia sortzea, garapen jasangarriaren printzipio horiek ezarriz. Printzipio horiek, gainera, elementu bereizle eta lehiakor bihurtuko dira printzipio horiek txertatzen dituztenentzat.
- Bere negozio-ereduan sozialki arduratsuak diren eta jasangarriak diren irizpideak hartzen dituen hornidura-kate publikoa bultzatzea.
- Bezeroak sentsibilizatzea negozio-eredu iraunkor horien aurrean, kontsumo-ohitura arduratsuagoetarako aukera gisa.
Jatetxe-sektoreko ingurumen- eta gizarte- eta ekonomia-arloko jardunbide egokien gida ko edukien aurkibidea
- Sarrera
- Hornikuntza jasangarria
- Hondakinen kudeaketa
- Elikagaiak xahutzea
- Efizientzia baliabide naturalen erabileran – ura eta energia
- Eraikuntza eta eraikuntza jasangarria
- Material jasangarriak eta beste sargai batzuk
- Pertsonen kudeaketa
- Erantzukizun soziala eta komunikazioa