AZTIn enpresen botere berritzailea sustatzen dugu, gizartea modu arduratsuagoan bizitzeko motibatu eta inspiratuko duten irtenbide sozial, ekonomiko eta ingurumenaren aldetik jasangarriak, diseinatuz. Horrek iraunkortasun handiagoa eta ongizate orokorra areagotzea dakar.

Erronka horri erantzuteko azken urtean egin ditugun ekintzetako batzuk:

12.3 eta 12.5 elikagaiak alferrik galtzea eta ekonomia zirkularra sustatzea

  • Elikagaien industriako azpiproduktuak balorizatzen lan egin dugu. Besteak beste:
    • EROSKIk 43 tona CO2-tan murriztu du bere ontzi eta bilgarrien ingurumen-inpaktua, AZTIrekin elkarlanean garatutako tresna informatiko baten (eko-ingurumeneko softwarea) laguntzarekin.
    • Euskal Herriko gaztandegiek sortutako laktosueroaren % 80 berrerabiltzea lortu dugu (ardiak elikatzeko). Laktosueroa hondakin gisa tratatzea saihestea eta elikadura-katean sartzea negozio-aukera berria da gaztaren sektorearentzat eta elikagaien ekoizpenarentzat. Kalkulatu dugunez, ekimen honekin aurreikusitako neurriak praktikan jarrita, atmosferara 500 tona CO2 isurtzeari utziko zaio, eta horrek ingurumen-jasangarritasuna eta gaztaren sektorearen irudia hobetzea ekarriko du. Gainera, isurketen eta azpiproduktuen arloan indarrean dagoen legeria betetzen eta lanpostu berriak sortzen lagunduko du.

12.6 Iraunkortasuna bultzatzea enpresetan

Azken berriak